Vonat elé vetette magát a világ 94. leggazdagabb embere

A HeidelbergCement csoportot tulajdonló Merckle család feje, Adolf Merckle öngyilkosságot követett el, miután a gazdasági válság következtében összeomlott gondosan felépített vállalatbirodalma, és hatalmas veszteségeket szenvedett el.

A hírt a család közleményben erősítette meg, egyérteműen az elmúlt hetek-hónapok negatív eseményeit felelőssé téve Merckle haláláért. A hatósági jelenések szerint a 74 éves Merckle a vonat elé vetette magát Ulm melleti birtoka közelében, hétfő este. Az idegenkezűséget kizárták - írja a Reuters.

Merckle a Forbes magazin 2008-as listáján a világ 94. leggazdagabb embereként szerepel, 9,2 milliárd dolláros vagyonával. 2007-ben még a 44. helyen állt, 12,8 milliárd dollárral. Ő és családja számos német nagyvállalatban tulajdonos, így a HeidelbergCementben és a Ratiopharm generikus gyógyszergyártóban. Banki források szerint a család balszerencséje egy tavalyi Volkswagen-ügylettel kezdődött, akkor 400 millió eurót veszítettek egy részvényvásárlás kapcsán, s azóta gyakorlatilag a legtöbb befektetési kísérletük balul sült el. Adolf Merckle a sorozatos csapásokat már képtelen volt feldolgozni, s ez a vezetett öngyilkosságához.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.