Öngyilkos lett a Freddie Mac vezérhelyettese

Rendőrségi tájékoztatás szerint öngyilkosságot követett el David Kellermann, az amerikai Freddie Mac jelzálogbank pénzügyi vezérigazgató-helyettese. A bankárt tavaly szeptemberben nevezték ki a pénzügyi vezérigazgató-helyettessé. Épp amikor az állam gyakorlatilag teljesen átvette az irányítást a csődközeli helyzetbe került hitelintézetnél.

David Kellermann virginiai otthonában lett öngyilkos, felesége helyi idő szerint hajnali fél öt tájt riasztotta a rendőrséget. Hivatalosan a halál okát nem közölték, de "nyilvánvaló öngyilkosságra" utaló nyomokat rögzítettek a helyszinelők.  A 41 éves bankár 16 évvel ezelőtt elemzőként kezdte pályafutását a Freddie Macnél, majd végigjárta a szamárlétrát, s tavaly szeptemberben léptették elő alelnökből pénzügyi vezérigazgató-helyettessé, miután megnyerte a posztra kiirt nyilvános pályázatot - írja a Reuters.

A krach is nagyjából ezidőtájt ütött be a banknál, az ingatlanhitelek tömeges bedőlése miatt sokmilliárdos vesztesége keletkezett a korábban nyereségrekordokat felállító cégnek. Az összeomlástól az első washingtoni bankmentő csomagból kapott milliárdok mentették meg a Freddie Mac-et.  Kellermann önkéntesként igazgatósági tagja volt a Hajléktalanok Koalíciója nevű segélyszervezetnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.