Olcsóbbak lettek a korlátlan mobilcsomagok

A Vodafone lejjebb vitte a korlátlan csomagjainak a havidíját, s a Telenor is útjára indította a korlátlan csomagjait. Korlátlan beszélgetés már tízezer forint alatt is elérhető. Az új csomagok teljesen okostelefon-kompatibilisek.

Végre megújulnak a mobildíjcsomagok a piacon: a mostantól előfizethető konstrukciók igazán okostelefon-kompatibilisek. Egy évvel a Red Tarifák bemutatása után megújította a korlátlan beszélgetést és sms-ezést kínáló csomagjait a Vodafone: gyakorlatilag bevezettek két új Red csomagot, így a kínálatban van olyan csomag, amely havi tízezer forint alatt kínálja a korlátlanság élményét. A Telenor is behozta a korlátlan csomagjait. Ennek lehetőségeiről épp a múlt héten írtunk.

A Vodafone október 4-től teljesen új, letisztult, könnyen áttekinthető tarifarendszert kínál lakossági ügyfeleinek. Mindössze négy lakossági előfizetéses csomag szerepel kínálatában. A legnagyobb újítás az, hogy a korlátlan belföldi beszélgetéseket és szöveges üzenetküldést biztosító új Red Basic csomag a lélektani határt jelentő 10 ezer forint alatt is elérhető lesz. Igaz, ebben nem két gigabájt, csak ötszáz megabájt adatforgalom érhető el. A csomagba alap készülékbiztosítás és valamennyi felhő alapú tárhely is tartozik. A Red előfizetők soron kívüli kiszolgálásra számíthatnak a Vodafone márkaboltokban és a telefonos ügyfélszolgálaton is.

Mindeközben a Telenor is bevezette a korlátlan csomagjait. A Telenor tízezer forintos csomagjában korlátlan beszéd és SMS, valamint fél gigabájt adat található. A még kisebb csomag hálózaton belül kínál korlátlanságot, míg hálózaton kívülre 180 percet ad. A drágább, 18 ezer forintos csomagban pedig a korlátlanság mellé két gigabájt adatforgalom jár. 

A Vodafone két kisebb csomagot is kínál azon ügyfeleinek, akik nem igénylik a korlátlan beszélgetést és sms forgalmat. A Go+ ötezer forintért 150 percet, ötszáz mega adatot és két gigabájt felhő tárhelyet kínál, míg a Go 2690 forintért száz percet és 150 megabájtot. Több csomag pedig nem is lesz. Vagyis, a Vodafone kínálatában immár minden díjcsomag olyan, amivel ki lehet használni egy okostelefon minden tudását. Az ár csak azt határozza meg, hogy mennyit veheti igénybe a felhasználó a szolgáltatásokat. 

A tarfiák megújításával egy időben a Vodafone a készülékek értékesítését is egyszerűsítette. A Red szolgáltatás csomagokhoz kínált telefonokat a Vodafone négy csoportba sorolta és ezután ezeket a tarifacsomag árán felül fizetendő havi 2-3-5-8 ezer forintos havidíjért lehet megvenni – függetlenül attól, hogy az ügyfél melyik Red szolgáltatáscsomagot választotta. Így az 1 Ft-os készülékek kínálata tovább nő.

A Vodafone ösztönzi az elektronikus számlázás igénylését is: miután tavaly a parlament megtiltotta a csekkdíj alkalmazását, de Rogán Antal javaslata kifezetten szorgalmazta, hogy előnyökkel vegyék rá az ügyfeleket arra, hogy használjanak a számlabefizetéshez modern, környezet- és költségkímélő megoldásokat, a Vodafone most bevezette az e-pack szolgáltatást. A számlát környezetbarát módon elektronikusan (e-számlával, átutalással) rendező ügyfelek Go csomag esetén havi 300, a Red esetén pedig havi 1000 forint megtakarítást érhetnek el. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.