Olcsóbbak lesznek a repülőjegyek

Az olajár csökkenése miatt jelentősen mérséklik üzemanyagfeláraikat a légitársaságok. Ezúttal a British Airways, a Virgin Atlantic és az Austrian Airlines jelentette be, hogy mostantól lényegesen kevesebb pótdíjat kér utasaitól.

Újabb légitársaságok jelentették be, hogy tovább mérséklik az üzemanyagfelárat a kőolaj árának csökkenése miatt. Ezúttal a British Airways, a Virgin Atlantic Airways és az osztrák Austrian Airlines jelezte, hogy visszavesznek a jegyárakra korábban kivetett felárból. A British Airways december 18-tól a turista osztályon 96 fontról 66-ra mérsékli a felárat a hosszú távú járatokon (egy irányba), az első osztályon utazóknak pedig 30 fonttal kevesebbet, 85  fontot kell majd fizetniük. A belföldi és az európai járatokon a légitársaság 4 fonttal 12 fontra csökkenti a felárat.

A Virgin a turista osztályon 96 fontról 66 fontra csökkenti a  felárat, s a többi járatnál is hasonló a csökkentés a British  Airwayséhez. Az osztrák légitársaságnál december 23-tól lép életbe az új üzemanyag-felár: a rövid és közép távú járatokon a felár 3 euróval 21 euróra mérséklődik irányonként, míg a hosszú távú utakon 16 euróval 82 euróra. Korábban egyebek mellett a Lufthansa jelzett csökkentést a személy és a teherszállításban egyaránt.

Az üzemanyagfelárak mérséklését az teszi lehetővé, hogy nyár óta mintegy harmadára esett a nyersolaj ára. A fekete arany hordójáért júniusban még 150 dollárt is elkértek, míg mostanra megállapodott az 50 dollár körüli szinten. Az olajár zuhanása pedig a – benzinhez és a gázolajhoz hasonlóan – kerozin árát is jelentősen mérsékelte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.