Olcsóbb benzin, drágább dízel szerdától

Szerdától a benzin 6 forinttal olcsóbb, a gázolaj viszont 2 forinttal drágább lesz - tudtuk meg piaci forrásból. A dízelár lassan ismét csúcstámadásra készül.

Szerdától 6 forinttal csökkentik a benzin árát - tudtuk meg piaci forrásból. Ennek megfelelően a benzinért számításaink szerint átlag 431 forintot kérhetnek a kutaknál.

A múlt heti sajátosan alakuló külpiaci folyamatok miatt ugyanakkor a gázolaj 2 forinttal drágul. Adataink szerint e termék esetében így 446 forintos átlagárra számíthatnak az autósok.

Ez nagyjából megfelel a GKI Energiakutató múlt heti előrejelzésének. Az intézet közlése szerint, ha eltérő mértékben is, de a nemzetközi piacokon mindkét termék ára csökkent. Ám a forint gyengülése miatt ez a benzin esetében a dollárban mért hatásnál tompítottabb árcsökkentést eredményezett, míg a gázolajnál a forintgyengülés miatt még árat is kellett emelni.

Lapunk számításai szerint a gázolajár a mostani lépéssel lassan kezd átlépni a - korábbi árfolyammozgáson alapuló - veszélyzónába: a termék utoljára tavaly szeptemberben volt ilyen drága. A tarifa legmagasabb szintjét tavaly januárban érte el 454 forinttal.

A benzin viszont a több mint másfél éve kialakult ársáv középtartományába került.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.