Olcsóbb lesz az internetezés

A digitális jólét programja keretében a kormány még az idén javaslatot tehet az internet-előfizetések áfájának csökkentésére, aminek eredményeként az előfizetési díjak is csökkenhetnek. Erről Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára beszélt ma az Országgyűlésben, az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosítását kezdeményező javaslat vitájában, hozzátéve, tudják, „ez nem kis küzdelem, de készen állunk ennek véghezvitelére”.

Az államtitkár elmondta: a szolgáltatókkal együttműködve a rászorulók számára is elérhető árú internetcsomagot akarnak létrehozni, valamint ingyenes wifi-szolgáltatást terveznek minden magyar település központjába, valamint az iskolákban, az egyetemeken és a nagyobb látogatottságú könyvtárakban. Legkésőbb 2018 végére szeretnék elérni, hogy minden háztartás, amely igényli, hozzáférhessen a szupergyors internethez.

Kara Ákos hangsúlyozta: manapság a versenyképességet, a fejlődést és a jólétet a digitalizáció jelenti, a magyar kormány pedig elkötelezett a digitális fejlesztések mellett. A kormány ezért internetes konzultációt folytatott, ennek alapján készítette el a digitális jólét programját, aminek legfőbb célkitűzése, hogy Magyarországon bárhol, bárki megfizethető, jó minőségű internetkapcsolathoz jusson hozzá – mondta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.