Olcsó állóhely és fizetős vécé a Ryanair járatain

Kiszerelnék a székek egy részét, és az egy óránál rövidebb utakra az állóhelyeket kevesebb, mint egy fontért adná a Ryanair. A légitársaság emellett a vécé-használatot fizetőssé tenné gépein - nyilatkozta a BBC-nek a vezérigazgató.

A BBC-nek nyilatkozó Michael O"Leary, a Ryanair vezérigazgatója felvetéséről a Turizmus Panoráma Bulletin számolt be, miszerint a székek felének kiszerelésével még olcsóbbá tennék a Ryanair járatait. Az interjú során a vezér közölte: a korláttal ellátott állóhelyeket az egy óránál nem hosszabb távon repülõ járatoknál tervezik árusítani, garantáltan egy fontért (kevesebb mint 350 forintért).

A Ryanair a Boeinggel közremûködve kiszerelné a fedélzeten lévõ vécék egy részét (háromból kettõt), a továbbra is üzemben hagyott mellékhelyiséget pedig fizetõssé tenné. O"Leary érvelése szerint ezzel a lépéssel hely szabadulna fel, ahová újabb hat ülés kerülhetne, 4 százalékkal tovább csökkentve az egy fõre jutó repülési költségeket.

A wc-használatból befolyó fejenként egy fontot a Ryanair vezérigazgatójának elmondása szerint jótékony célra fordítanák, az nem növelné a társaság bevételeit.

A Ryanair július végén lejárt pénzügyi éve során több mint 70 millió utast szállított több mint 80 százalékos kihasználtság mellett. Júliusban például az elõzõ év azonos idõszakához képest 13 százalékos forgalomnövekedést ért el, ezzel a gépein rendelkezésre álló székek 88 százalékát hasznosítani tudta - derült ki a társaság WSJ által idézett jelentésébõl.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.