Olcsó, mégse vonzó Tunézia

Lényegesen kevesebb magyar turista megy most Tunéziába, mint a június végi terrortámadás előtt – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet közösen tartottak a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal és a magyarországi kiutaztató cégek képviselői. Míg a merénylet előtt heti öt charterjárat indult Budapestről az észak-afrikai országba, jelenleg heti két repülő, azok is 50-60 százalékos kihasználtsággal – mondta el Füri Mihályné, a Kartago Tours cégvezetője.

A forgalom visszaesése miatt a szállodák számos kedvezményt adnak, így jelenleg a turisták kedvező áron utazhatnak Tunéziába – tette hozzá az MTI beszámolója szerint. Haythem Jamel, a Taurus Reisen vezérigazgatója arról beszélt, hogy az utak árai a merénylet miatt átlagosan 10 százalékkal csökkenhetnek.

Fegyveresek vigyáznak a fürdőzőkre
Fegyveresek vigyáznak a fürdőzőkre
Zohra Bensemra / Reuters

Tunéziában június 26-án egy terrorista megölt 38 külföldi – többségében brit – turistát a népszerű szúszai tengerparti üdülőhelyen, ezután július 4-én, szombaton harminc napig tartó rendkívüli állapotot hirdetett ki az államfő. A tengerpartokra 1600, a városokba és nevezetességek környékére további 18 ezer rendőrt vezényeltek – mondta el Leith Ben Zakour. A Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal vezetőjének tájékoztatása szerint a kormány a turizmus életben tartásának érdekében adó- és banki kedvezményeket kínál a szállodáknak, a légi járatokon üresen maradt helyekért pedig fizet az utazásszervezőknek. A merénylet idején nagyjából 950 magyar turista tartózkodott az országban, közülük mindössze 15-en kértek hazaszállítást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.