Olajra léptetnék az energiahivatal elnökét

A Magyar Energia Hivatal árpolitikáját ért sorozatos támadások után már készül a forgatóköny a "bűnbaknak" kikiáltott Matos Zoltán elmozdítására - értesült a Portfolió, amely úgy tudja, a Mol visszautasíthatatlan ajánlattal láncolná magához Matost, és ezzel nagy szívességet tenne a Fidesznek.

Mint ismeretes, a korábban az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságában ülő Matos Zoltánt tavaly nyáron Bajnai Gordon nevezte ki az energetikai kormányhivatal élére. A hivatalvezető megbízatása 6 évre szól, vagyis alapesetben még kb. további 5 évig. Elmozdítása pedig felettébb macerás lenne.

Korábban sajtóhírek jelentek meg arról, hogy az új kabinet meneszteni kívánja Matos Zoltánt a MEH éléről, azonban a Fidesz részéről hivatalos támadás mindeddig nem érte a jelenlegi elnököt. Matos szándéka ellenére csak törvénymódosítással hajtható végre a MEH-elnök elmozdítása, amely feltehetően még további hosszadalmas jogi procedúrát (pl. kártérítési per) vonna maga után, nem beszélve az eljárást minősítő kritikákról - írja a Portfolió.

A portál nem tudja, konkrétan mi szüksége lehet a Molnak Matosra, bár a hivatali elnökségből, illetve az E.ON-nál eltöltött időszakból származó tapasztalatait minden bizonnyal kamatoztatni tudná az olajcég. Arról nem is szólva, hogy az új kabinetnél is "jó pontot" szerezhetnek Matos átigazolásával.

Nem ez lenne az első, de nem is az utolsó alkalom, hogy a Mol az energiahivatalnál dolgozó szakembereket keres meg minden bizonnyal visszautasíthatatlan ajánlatával. Így volt ez Varró Lászlóval, aki az árkérdések első számú szakértője volt a MEH-nél, aztán egyik pillanatról a másikra a Mol vezető közgazdászaként jelent meg a nyilvánosság előtt.

 

Matos Zoltán MEH-elnöki megbízatása még öt évre szól
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.