Októberben jöhet a friss dollárkötvény-kibocsátás

Optimális esetben Magyarország október közepén tud majd újból dollárkötvényt kibocsátani, ám az is elképzelhető, hogy a műveletre csak a következő hónap végén kerül sor – mondta Borbély László András, az Államadósság-kezelő Központ vezérigazgató-helyettese.

Általában egy-egy ilyen, nagy volumenű pénzügyi művelet engedélyeztetése és a vele kapcsolatos adminisztráció minimum egy hónapot vesz igénybe. Ám az is elképzelhető, hogy az amerikai fél, a tengerentúli értékpapír-felügyelet, pótlólagos információkat is kér. Ezzel együtt bízik a tranzakció gyors lebonyolításában és a kedvező piaci fogadtatásban.

Az MH cikkében emlékeztet arra, hogy utoljára februárban hajtott végre Magyarország dollárkötvény-kibocsátást. Két sorozatban összesen mintegy 2,4 milliárd eurónak, vagyis több mint 3,2 milliárd dollárnak megfelelő összeget vont be a magyar állam. A szóban forgó – korábbi SEC-kibocsátási – keret lényegében elfogyott, ezért kellett újabb dokumentációt benyújtania a magyar államot képviselő Államadósság-kezelő Központnak az amerikai értékpapír-felügyelethez. A szerdán bejelentett kérelem szerint a tervezett kibocsátás összege legfeljebb ötmilliárd dollár.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.