Októberben folytatódik a Quaestor-per

Október első napjaiban, minden bizonnyal ötödikétől – a még nem végleges tervek szerint – szinte folyamatos tárgyalással folytatódik Tarsoly Csaba és társainak júliusban megkezdett büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken. Ez azt jelenti, hogy akár több egymást követő napon, vagy az ilyen ügyekben követett eddigi bírósági gyakorlatnak megfelelően hetente legalább három tárgyalási napot tartanak majd. A persorozat Tarsoly Csaba meghallgatásával folytatódik. A közel félszáz cégből álló Quaestor cégcsoport vezetőjét és közvetlen munkatársait bűnszervezetben elkövetett csalással, sikkasztással és más bűncselekményekkel vádolja a Fővárosi Főügyészség.

Még a nyári ítélkezési szünet előtt három tárgyalási napot tartott a törvényszék a Quaestor-perben. Kettő a vádirat ismertetésével telt el, a harmadikon pedig szakértők bevonásával egyfajta informatikai továbbképzést tartottak. Az ügyészség a vádirathoz elektronikus formában csatolta a Quaestor számítógépeiből lefoglalt különféle dokumentumokat. Összesen több mint négyterrabyte-nyi adatról van szó, amelynek feldolgozására sem a bíróság, sem a vádlottak nem voltak felkészülve. Az előzetes letartóztatásban lévő Tarsolynak pedig a börtönben esélye sincs olyan kapacitású számítógéphez jutni, és annyi időt eltölteni a gép előtt, amennyire ennek az iratmennyiségnek a feldolgozásához szükség volna.

Korábban az ügyészség – a betanítás díjával együtt – több tízmillió forintot fizetett egy olyan szoftverért, amellyel e tetemes mennyiségű iratot rendszerezni és kezelni tudta. Ilyen programmal azonban sem a bíróság, sem a védők nem rendelkeznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.