Okostelefonon utalhatnak az Axa ügyfelei

Alkalmazáson keresztül bármikor utalhatnak okostelefonról az Axa bankosok.

Magyarországon először, egy új mobilalkalmazás segítségével az AXA Bank okostelefonnal rendelkező ügyfelei bárkinek utalhatnak pénzt, akiknek ismerik a mobilszámát. Az Android, iOS/iPhone és Windows Phone okostelefonokra ingyenesen letölthető alkalmazással az ügyfelek az utalási lehetőségen túl bárhol, bármikor módosíthatják a bankkártyájukhoz tartozó költési limiteket és nyomon követhetik a bankszámlájuk egyenlegének alakulását is.

Utaláskor csak ki kell választani annak a személynek a telefonszámát, akinek küldenénk a pénzt. Ezután a másik fél erről kap egy sms-t a banktól. Egy előzetes regisztráció után hozzáférést kap egy weboldalon. ahol megadhatja azt a bankszámlaszámot, ahová az átutalt összeget kéri. Ekkor a bank elindítja az utalást, amit az utaló fél az alkalmazáson keresztül tud ellenőrizni. Az alkalmazás használatáért a bank közleménye szerint nem számít majd fel különdíjat, az átutalás díja pedig ugyanannyi, mintha az internet-bankon keresztül venné  igénybe valaki.

Az új alkalmazás bevezetése áprilisban várható, a rendszer teszteléséhez azonban már most próbahasználókat vár a bank, amire http://www.axabank.hu/mobil oldalon lehet regisztrálni.

Az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. tavaly decemberben közzétett adatai szerint a hazai internethasználók közel fele rendelkezik okostelefonnal és nagy az igény az alkalmazások iránt is. Az okostelefon-tulajdonosok 66 százaléka minimum 10 alkalmazást telepített készülékére, azonban ezek közül a felhasználók közel fele kevesebb mint ötöt használ rendszeresen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.