Offshore hátterű cég vinné a Praktikert

Nem dőlt el még a Praktiker eladása, mint ahogyan az sem, hogy egyben vagy áruházanként értékesítik. Az eddigi vevők mellé most egy rejtélyes magyar cég is betársult.

Az eddigi vevőjelöltek - köztük a nagyközönség számára egyelőre ismert név a Felcsúti Zsolt érdekeltségébe tartozó MPF Holding - mellett most a kiskunlacházi Eurogarden Kft. is bejelentkezett a német tulajdonú, ám csődbe jutott barkácsláncért - tudta meg a Napi.hu.

A Népszabadságnak több forrásból is megerősítették, hogy az Eurogarden Kft. ajánlatot tett a teljes Praktiker láncra a német csődbiztosnál. Forrásaink ugyanakkor hangsúlyozták: nem dőlt még el a magyar Praktiker lánc sorsa, így az sem, hogy egyben vagy külön-külön, áruházanként értékesítsék a láncot. Mint arról korábban írtunk, a Praktiker és az azóta kivonult Bricostore beszállítója, az MPF Holding a teljes láncot vásárolta volna meg, de úgy hírlett, hogy a barkácspiacon kívüli vevők is bejelentkeztek egy-egy áruházért.

A Praktikert ismerők korábban december végére várták, hogy döntés születik az eladásról, de az akkor elmaradt, most úgy hírlik, hogy január vége-február eleje lehet az új időpont, amikorra a csődbiztosnak döntenie kell a lánc sorsáról.

Egyelőre az sem tudott, hogy a német csődbiztos komolyan veszi-e az Eurogarden-csoport bejelentkezését. A Napi.hu szerint az Eurogardennel kapcsolatba hozható korábbi tulajdonos, Mráz László és cégcsoportja akár százmilliárdos forgalmat bonyolíthat le a magyar piacon.  

A cégbírósági adatok szerint a Kiskunlacházára bejegyzett, korábban Euroolaj néven működött Eurogarden Kft. tulajdonosa a brit Virgin Islandon bejegyzett Camellon Ltd. A cég árbevétele 2012-ben 1,7 milliárd forint volt, ám emellett a cégnek 1,4 milliárd forint kötelezettsége volt, illetve a cégbírósági dokumentumokban számos NAV- és egyéb végrehajtásnak is van nyoma.  

Az Eurogarden körüli ismert név a korábbi tulajdonosi körből az Autochem Holding, ami szintén a kiskunlacházi Vasút utcában van bejegyezve, mint az Eurogarden. (Az Eurogarden Kft. a Vasút utca 5.-ben, míg a Autochemmel kapcsolatban hozható cégek a Vasút utca 19.-ben találhatóak.) A kiskunlacházi Mráz László érdekkörébe sorolható vállalkozások a festékpiac mellett a logisztikai és a műszaki piacon is jelen vannak, több nagy multinacionális lánc beszállítójaként is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.