Offshore-osból lett kormányminta Csányi Sándor

Azért remélhet mezőgazdasági vállalkozásai után kedvezményeket Csányi Sándor nagyvállalkozó, mert a korábbi offshore-szerű felállás helyett ma már saját nevén szerepelnek a cégei.

Azért válhat mintagazdasággá a Csányi Sándor érdekkörébe tartozó Bólyi Zrt. és a Dalmand Zrt., mert a nagyvállalkozó pár éve kivonta offshore-jellegű céghálózatából és saját nevére vette azokat - tudósít az Agrárszektor.

Míg néhány éve még a hozzá köthető szingapúri CSIM Pte. Ltd. állt a két agrárcég mögött, addig ma már a Bonafarmon keresztül a saját személyes tulajdonában lévő Bonitás 2002 áll a csúcson.

A mintagazdaságok nem csak az államtól bérelt földterületeiket tarthatják meg, hanem adó és egyéb kedvezményekre is jogosulttá válnak, nagyberuházásaikat nemzetgazdasági szempontból kiemeltté nyilváníthatják és előnyt élvezhetnek az uniós, illetve hazai támogatási pályázatokon is.

Csányi Sándor agrárcégei ma már a nagyvállalkozóval korábban többször nyilvánosan összezördülő Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter számára is mintául szolgálnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.