Office, immár iPad-en is

Immár iPad-en is elérhető a Microsoft Office. A fejlesztésnek azok örülhetnek, akik céges célokra is használták volna az Apple táblagépét, de eddig nem tudták, pont az Office hiánya miatt.

A Microsoft idén először iPadeken is használható Office fejlesztéssel rukkolt elő. A megújult verziót a múlt héten mutatta be Satya Nadella, a Microsoft nemrég kinevezett első embere. Az Office programok alapjukban nem változnak, csak egy-egy újítás szembetűnő.

Az alkalmazásokat hozzáigazították az iPad-ek tudásához, így például a Wordben ahhoz, hogy egy képet a szöveg valamely pontjába átrakjunk, elég magát a képet mozgatni. A szöveget ennek megfelelően formázza a program. Az iPaden diagramot készítők ezentúl két újnyomással formázhatnak, ha valaki mégsem kör, hanem oszlopdiagramot akar, elég csak kijelölni a már meglévő ábrát és az oszlopdiagram képre nyomni. A Power point is számos új, látványos effektet kapott.

Az Office csomag alkalmazásait Office 365 előfizetéssel vehetik igénybe a felhasználók, ha szerkeszteni akarják a dokumentumokat. Természetesen felhő alapú funkciókkal, amik már ismerősek a Windowsos környezetből. Ha egy iPaden módosítunk egy file-t, akkor az automatikusan frissül és módosul a hozzá kapcsolt összes eszközön. A felhasználó azt is megteheti, hogy egyik készülékéről töröl egy dokumentumot vagy mappát, a másikon pedig megtartja. Emellett az érintőképernyős eszközökön saját kézzel alá lehet írni, így az aláírást kérő dokumentumokat letöltheti és azonnal vissza is küldheti.

Azoknak, akik csak nézegetni szeretnék a dokumentumokat, prezentációkat, egy ingyenes alkalmazás is a rendelkezésükre áll. Hogy milyen sikere lesz az újításnak, arról Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója optimistán nyilatkozott. Már csak azért is, mert az iPad-re korábban is elérhetők voltak az Office dokumentumokat kezelő, de nem a Microsoft által fejlesztett appok.

Az iPad-es Office azonban teljes kompatibilitást kínál, akár a vállalati rendszerekhez is, így azok a céges felhasználók, akik eddig nem tudták céges környezetben használni az iPad-et az Office hiánya miatt, nem kell, hogy más tablet-eszköz után nézzenek. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.