Egyelőre oda az élmény az esztergomi élményfürdőben

A ki nem fizetett, mintegy 70 millió forintnyi számlák miatt szeptember 1-től a Dalkia Energia leállítja az Aquasziget Esztergom élményfürdő melegvíz- és hőszolgáltatását.

A Dalkia Energia sajnálattal közli, hogy a 70 millió forintra rúgó ki nem fizetett számlák miatt szeptember 1-től leállítani kényszerül az Aquasziget Esztergom élményfürdő melegvíz- és hőszolgáltatását - tettéák közzé közleményét a francia hátterű cég. 

A társaság 2006-ban 15 éves szerződést kötött a komplexumot üzemeltető Esztergomi Fürdő Zrt.-vel a hagyományos kazános ellátáshoz képest mintegy 15 százalékos megtakarítással üzemelő gázmotor működtetésére. Az elmúlt években az üzemeltető egyre komolyabb kintlevőségeket halmozott fel: a kifizetetlen energiaszámlák immár 70 millió forintra rúgnak.

Idén júniusban a város közgyűlési döntés keretében másnak adta a fürdő üzemeltetésének jogát. A Dalkia Energia az üzemeltetőváltásról előzetesen nem kapott tájékoztatást, jelenleg is a korábbi üzemeltetővel áll szerződéses kapcsolatban. Mivel nem látja esélyét, hogy a jövőben a kintlévőségei csökkennének, 2011. szeptember 1-től határozatlan időre megszünteti a szolgáltatást.

A hátralékkal kapcsolatban hónapok óta folytak tárgyalások, melynek eredményeként született egy, mindkét fél által elfogadott fizetési ütemezési megállapodás - mondta el a döntéssel kapcsolatban Asztalos Andrea, a Dalkia Energia Zrt. kommunikációs igazgatója. Ennek azonban az Esztergomi Fürdő Zrt. továbbra sem tett eleget.

Az elmúlt időszakban társaságuk határidőre eleget tett a fürdő üzemeltetésével kapcsolatos beszállítói kötelezettségeknek, de nem engedhetik meg maguknak a kintlévőségek további emelkedését - szögezik le.

Ha időközben a számlákat rendezik, a szolgáltatás természetesen ismét megindulhat - szögezte le a kommunikációs igazgató.

A társaság döntéséről előzetesen személyesen tájékoztatta a fürdő vezetőségét, valamint az önkormányzatot.

A francia Électricité de France és Veolia Environnement közös tulajdonában álló Dalkia csoport 20 éve van jelen a magyar hő- és áramtermelésben. Jelenleg 67 ezer ügyfelet látnak el távhővel. Három erőművükben - a pécsi Pannonpowernél, a Dorogi Erőműben és a Kőbányahőnél - földgáz- és biomassza-alapú blokkok üzemelnek.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.