Nyugdíj: Herczog Edit az Európai Bizottságot kérdezi

Kielégítő megoldást jelentenek-e a hosszú távú, megfelelő színvonalú nyugellátásra a kormány legutóbb bejelentett, "a magán-nyugdíjpénztári rendszer ellehetetlenülését célzó" lépései? - tudakolta az Európai Bizottságnak feltett kérdésében Herczog Edit (MSZP) EP-képviselő.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2010. november 24-én bejelentette, hogy 2011. január 30-ig el kell eldönteniük a magánpénztár-tagoknak, hogy átlépnek-e az állami nyugdíjrendszerbe - emlékeztetett beadványában Herczog. A kormány által tervezett szabályozás szerint azoknak a tagoknak kell majd nyilatkozatot tenniük, akik a magánpénztáruknál kívánnak maradni a jövőben is. Aki nem nyilatkozik, az automatikusan visszakerül az állami nyugdíjrendszerbe. Ez egyben azt jelenti, hogy lemond a magánpénztárban eddig felhalmozott vagyonáról - így az visszakerül a társadalombiztosítás rendszerébe -, és a jövőben csak az államtól kap majd nyugdíjat, az akkor éppen aktuális nyugdíjszabályozás szerint - áll a beadványban.

Biztos nyugdíjas évek?!
Teknős Miklós 2010.02.26. Digitális idősek, idős, öreg, öregek, nyugdíjas eső, esernyő, közlekedés, gyalogos, gyalogátkelő cipel, szatyor, csomag,

Herczog Edit szerint a kormány friss lépései "nemcsak azokat sújtják, akik az öngondoskodást választanák a biztos nyugdíjas évek érdekében". "A megismert törvénytervezet arra sem tartalmaz semmilyen garanciát, hogy megfelelő nyugdíjellátást kapjanak az állami alapba visszatérők" - véli a képviselő a közlemény szerint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.