Nyolc új mobilszolgáltató Belgiumban

A belga kormány, amely az unió Bizottsága szerint nem ösztönzi kellően a versenyt a mobiltelefon-szolgáltatók piacán, most jelezte, nyolc új szereplőnek ad esélyt jövőre. Vincent Van Quickenborne illetékes miniszter a hétvégén egy nyilatkozatában jelentett ezt be. Az egyik érdeklődő a szélessávú Internet-hozzáférést kínáló Telenet, de más jelentkezők is akadnak.

A belga piacot a még mindig többségi állami tulajdonban lévő Belgacom uralja, de a mobilpiacon jelen van a Mobistar, amely a France Telecom kezében van, és a holland KPN-hez tartotó Base vállalkozás is.

A hagyományos vezetékes telefonszolgáltatások terén a Belgacomnak egyetlen vetélytársa van, a Telenet, amely a főrészvényes Liberty Media révén a UPC-t is magába foglalja. A Telenet Belgiumban a flandriai területen tevékenykedik.

Belgium akkor határozta el, hogy reagál az unió kifogásaira, amikor az EU az új telekommunikációs csomag jóváhagyásán fáradozik.

Egyelőre meglehetősen nagy a szakadék a Bizottság, az Európai Parlament és a tagországok illetékes miniszterei alkotta tanács piaci felfogása között. Az ellentétek nem a roaming vagy sms-díjak tervezett csökkentését illetik, hanem azt a kérdést, hogy a felszabaduló rádiófrekvenciákat tévétársaságoknak adják-e elsősorban vagy telekommunikációs szolgáltató társaságoknak, amelyek például az Internet terjesztéséért sokat tehetnek.

(BRÜSSZEL)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.