Nyitva maradt a pornócézár áruháza

Kívül, az utcafronton terjengő parfümfelhő, belül, az igényesen felújított Andrássy úti házból lett üzlethelyiségben udvarias eladók, figyelő biztonságiak, méregdrága luxusmárkák és kongó üresség – azaz minden a megszokott Gattyán György luxusáruházában, az Il Bacio di Stile- ben.

Bár lapértesülések az áruház január végi bezárását jósolták, és azt is rebesgették, hogy ezt követően a Hennes and Mauritz nyit flagship store-t a házban, Gattyán áruháza hétfőn még ottjártunkkor nyitva tartott.

Bár januári holtszezon van, ám még így is kevésnek tűnt az egy háztömbnyi áruházban lézengő néhány turista, akik az 50-70 százalékos leértékelések mellett sem kapkodták el 35 ezer forintért az amúgy 116 ezerbe kerülő női sálat. A luxusműfajban meglehetősen szokatlan dolog ilyen mértékű akciókkal, pláne 70 százalékos árengedménnyel csalogatni a vásárlókat. Az ötmilliárd forintos beruházásból 2013-ban megnyitott Il Bacio a megnyitás utáni első üzleti évében 475 milliós árbevétel mellett kétmilliárd forint veszteséget termelt.

Padlón az árak
Padlón az árak
Szabó Miklós

Ezen kívül semmi sem utal arra, hogy a Figyelő információi szerint időközben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) előzetes hatósági zár alá vette az áruházat. Az Il Bacio di Stile mellett a sajtóhírek szerint zár alá került több, Gattyán Györgyhöz tartozó ingatlan. A hatóság akciója azt a célt szolgálja, hogy amennyiben később Gattyánnal szemben adóbírságot állapítanak meg, legyen miből behajtani.

A sajtóban megszellőztetett információk szerint ugyanis igen jelentős, tízmilliárdokra rúgó adóhátralékot akar a NAV bevasalni a vagyonát a LiveJasmine nevű pornóoldallal megalapozó magyar üzletemberen. A hírek szerint a magyar adóhatóság Gattyán titkosszolgálati megfigyelésével jutott olyan adatokhoz, amelyek alátámaszthatják a magyar adóhatóság gyanúját. Ezért indult el a hatósági eljárás az üzletemberrel szemben, aki maga is hangoztatta üzleti körökben, hogy a hatóságok hozzáállása miatt költözteti el innen cégbirodalmát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.