Nyilvános a sávolyi hatástanulmány

Feltétel nélkül hozzájárul a sávolyi motorversenypálya projekt dokumentációjához tartozó hatástanulmányt nyilvánosságra hozzatalához a magyar Fejlesztési bank (MFB) Zrt. A tanulmányt akár a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft., akár a KPMG Tanácsadó Kft. kiadhatja.

A hatástanulmány nyilvánosságra hozatalára Bajnai Gordon miniszterelnök kérésésre az MFB tulajdonosi jogait gyakorló gazdasági miniszter utasította a hitelintézetet. Az MFB a tanulmányt üzleti és banktitokként kezeli. Közleménye szerint a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft., és a KPMG Tanácsadó Kft. hozzájárulása nélkül a tanulmány nem bocsátható harmadik fél rendelkezésére.

A Bank hétfői nappal megkérte a két felet, hogy járuljanak hozzá az anyag teljes terjedelemben való nyilvánosságra hozatalához. Az MFB Zrt. saját honlapján kívánja közzétenni a tanulmányt. A megbeszélések eredményeként a tegnapi napon mindkét társaság feltételekkel járult hozzá a közzétételhez.

A Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. hozzájárulása legkorábban 2010. március 5-én teszi lehetővé a közzétételt. Az MFB Zrt. számára elfogadhatatlanok a két fél által azonosan meghatározott feltételek, mert jelenleg beláthatatlan eseményekkel összefüggő korlátlan mértékű anyagi felelősségvállalást jelentenének.

Az MFB Zrt. vezetése hangsúlyozza, hogy mindenképpen elő kívánja segíteni a miniszterelnök felkérésének és a Varga István NFGM miniszter által kiadott utasításnak a végrehajtását. Ezért feltétel nélkül hozzájárult ahhoz, hogy a tanulmányt bármelyik fél, akár a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft., akár a KPMG Tanácsadó Kft. nyilvánosságra hozza.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.