Nyereségzónában repül az idén az Easyjet

A gazdasági válság ellenére megőrzi nyereségességét Európa egyik vezető diszkont légitársasága, a brit Easyjet. Még annak ellenére is, hogy a tavaly szeptemberrel indult pénzügyi elszámolási évének első felében 130 millió fontos veszteséget halmozott fel.

A gazdasági válság ellenére megőrzi nyereségességét Európa egyik vezető diszkont légitársasága, a brit Easyjet. Még annak ellenére is, hogy a tavaly szeptemberrel indult pénzügyi elszámolási évének első felében 130 millió fontos veszteséget halmozott fel. Az elemzői jóslatok 110 és 134 millió font közötti adózás előtti veszteségről szóltak. Egy évvel korábban ugyanebben az időszakban 48,4 millió fontos veszteségnél járt az Easyjet.

A légitársaságot szokás szerint a nyári turisztikai szezon húzza ki a csávából, bár a gazdasági recesszió közepette egyre több üzleti utazó is az alacsony jegyárakkal operáló fapadosok felé fordul. Az alacsony üzemanyagárak és a font erősödése is a légitársaság malmára hajtja a vizet.

Nem így a vállalati belvillongások, amelyek hónapok óta gyakorlatilag megbénítják az igazgatóság munkáját - írja a Reuters. A vita stratégiai jellegű, a flottabővítési tervekkel kapcsolatban robbant ki. Hírügynökségi jelentések szerint mindez legalább két vezéráldozattal jár: az elnök és a pénzügyi vezérigazgató-helyettes repül a székéből.

 

EasyJet-gép a Ferihegyi repülõtéren
EasyJet-gép a Ferihegyi repülõtéren
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.