Nyári kamionstop

Hosszabb hétvégi pihenőre kényszerülnek a nyár végéig a kamionosok: a közlekedési tilalmat szombattól hét órával megtoldják.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlése szerint a nehéz tehergépjárművek meghosszabbított forgalomkorlátozása július első szombatján lép életbe és augusztus végéig tart. A nyári kamionstop szombaton este 22 óra helyett már délután 15 órakor elkezdődik.

A 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik (mezőgazdasági és egyéb vontatók, lassú járművek, e járművekből és pótkocsikból álló járműszerelvények) forgalmának korlátozását közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontok indokolják. A kamionstop időtartamának nyári kiterjesztését a visszaeső szállítási igények teszik lehetővé.

A tehergépkocsik júliusban és augusztusban főszabály szerint szombat délután 15 óra és vasárnap este 22 óra között nem közlekedhetnek a magyarországi utakon. A korlátozás időszakos meghosszabbítása augusztus 31-ig tart. A tehergépjárműveknek ősztől jövő júliusig újra szombat estétől vasárnap estig kell majd parkolókban időzniük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.