Nem nyaral a magyar

Tavaly tízből nyolc magyar nem üdült. A lakosság több mint fele még soha életében nem volt nyaralni.

Elszomorító képet fest a magyarok utazási szokásairól a GfK Hungária és az Ipsos Nemzeti MédiaAnalízis friss felmérése. Eszerint a lakosság 80 százaléka az utóbbi egy évben nem volt sehol pihenni. Az idén nyaralást tervezők többsége az országhatáron belül marad.

A külföldi nyaralást tervezők között a népszerűségi lista változatlan. Az élen álló Horvátországot Görögország, Ausztria és Olaszország követi.

Az idén 71 százalékról 76 százalékra nőtt az utazást, azaz 5 napnál hosszabb üdülést nem tervezők aránya. A felmérés szerint a magyarok 10 százaléka tervez beföldi nyaralást, 7 százaléknyian pedig külföldre mennének. A hosszabb időre utazók túlnyomó többsége maga szervezi meg a nyaralását. Alkalmanként 7 százalék, minden esetben pedig 2 százalékuk bízza magát utazási irodára.

A megkérdezettek 54 százaléka, vagyis több mint fele azt mondta, hogy még soha nem volt üdülni. Aki voltak, illetve menni terveznek, 38 százalékban a strandolást és a napozást tekintik a legjobb időtöltésnek. Városnézésre az utazók 30 százaléka kapható. Múzeumba, színházba, koncertre, kulturális fesztiválra még ennél is kevesebben, tízból ketten szoktak ellátogatni nyaralásuk során.

A túrázás a nyaralók 14 százaléka számára vonzó időtöltés. A vízisportokat 7 százalékuk, a kerékpártúrát 4 százalékuk, a vízitúrákat pedig csupán 3 százalék kedveli.

Turisták a parkban - Esztergom felett
Turisták a parkban - Esztergom felett
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.