Növelte díjbevételét a CIG

A CIG Pannónia Életbiztosító a múlt évet 20,6 milliárd forint rendszeres díjú biztosításból származó és 7,4 milliárd forint eseti díjú biztosítási díjbevétellel zárta, az előbbi 34,2 százalékkal több, míg az utóbbi 28,8 százalékkal kevesebb az előző évinél.

A teljes - CIG nélküli - piac rendszeres díjbevétele 1,5 százalékkal növekedett, míg az eseti díjaknál 5,5 százalék volt a csökkenés. A CIG tavaly 6,4 százalékkal részesedett az életbiztosítási díjbevételből, 2010-ben ez az arány 5,8 százalék volt - mondta Gaál Csaba vezérigazgató a biztosító elemzői rendezvényén szerdán Budapesten.

A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító (EMABIT) tavaly 138 millió forint díjbevételt ért el. A november-decemberi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban 1,9 milliárd forint díjú szerződést kötött, amelyben volt casco biztosítás is. Ezzel a kgfb piacból 0,9 százalékos, míg a casco piacból 1,4 százalékos részesedést ért el. A flotta darabszámból viszont 20,4 százalék az EMABIT részesedése.

A Befektetési Szolgáltató Zrt. tevékenységéről Benczédi Balázs vezérigazgató számolt be. Az induló vagyon 83 milliárd forint, ezt kívánják 2015-re 200 milliárd forintra növelni, hogy a három legnagyobb pénztári vagyonkezelő egyike legyenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.