Növeli termelését a győri Audi

Tavaly 5,6 milliárd euró árbevétel mellett 314 millió adózás előtti nyereséget ért el a győri Audi-gyár, amely növelné termelését.
Tíz másodperc alatt készül el egy motor a világ legnagyobb motorgyárában, az Audi Hungaria győri üzemében. A járműveket is összeszerelő, 10 és félezer embert foglalkoztató magyarországi társaság adózás előtti nyeresége tavaly 314 millió euró volt – jelentették be kedden Ingolstadtban, a cég német anyaközpontjában.
Tavaly 5,6 milliárd euró árbevétel mellett 314 millió adózás előtti nyereséget ért el a győri Audi-gyár
Tavaly 5,6 milliárd euró árbevétel mellett 314 millió adózás előtti nyereséget ért el a győri Audi-gyár
KURUCZ ÁRPÁD / Népszabadság

A vállalat árbevétele tavaly elérte az 5 milliárd 588 millió eurót, ennek háromnegyed része a motorgyártásból származik. 2013-ban 968 millió, a magyarországi letelepedése óta eltelt 20 évben pedig összesen 6,7 milliárd eurót fektetett be Győrben a német világcég - ismertette Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezetésének elnöke.

Thomas Faustmann az idén dinamikus növekedéssel számol a járműgyártásban. A Győrben készülő A3-as modell limuzinja iránt legnagyobb érdeklődés az Egyesült Államokban mutatkozik, de népszerű Németországban is. Az idén tervezik a harmadik generációs Audi TT sorozatgyártásának indulását is a kisalföldi megyeszékhelyen. Ennek a modellnek az elődeiből 50 ezret adtak el.

Ulrich Hackenberg, az Audi AG műszaki fejlesztésért felelős igazgatótanácsi tagja az új sportautóról azt mondta: a kocsit a lenyűgöző sportosság, a kiváló dizájn és az iránymutató hatékonyság jellemzi.

Knáb Erzsébet, személyügyekért felelős ügyvezető szerint a munkatársak átlagéletkora 35,7 év. A fluktuáció mindössze 0,27 százalék. A munkatársak egészségi állapota - a különböző mutatók alapján – 98,7 százalékos. A társaság összesen 620 gyakornokot foglalkoztat. Folyamatosan keres a vállalat jól képzett mérnököket.

A tavalyi eredmények alapján a munkatársak – a teljesítményüktől függően – átlagosan 1,7 havi prémiumot kapnak májusban – jelentették be.

Az ügyvezető megismételte az először lapunknban napvilágot látott tervüket, miszerint térségi innovációs technológiai központot, egy fajta járműipari szilikonvölgyet hoznak létre Győrben, a Széchenyi István Egyetem területén. Ebben az infrastrukturális és szellemi beruházásban az eddigi egyeztetések alapján közreműködne az állam is.

A győri Audi tervei szerint 2014-ben több mint 120 ezer autót állítanak elő. Ez megemeli a folyamatosan fejlesztett motorok számát is.

A győri Audi célja idén kétmillió motor legyártása – fogalmazott az ügyvezetés elnöke.

Arra a kérdésre, hogy kerülhetnek-e újabb modellek Győrbe, Faustmann azt válaszolta: a jelenlegi gyár tükrözhető, megkétszerezhető, de ez ebben a pillanatban nincs napirenden. Azt azonban sejtette az elnök, hogy rövidesen a TT roadster győri gyártása is valószínűsíthető.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.