Növekvő eredményesség az Avivánál

Sikeres évet zárt az Aviva csoport 2010-ben. A hektikus gazdasági környezet ellenére 26 százalékkal nőtt a csoport üzemi eredménye, miközben a díjbevétel 4 százalékos növekedés mutatott.

A nehéz gazdasági környezetből eredő kedvezőtlen hatásokat az üzleti modell optimalizálásával és a nyereséges tevékenységek erősítésével ellensúlyozták – tette közzé a közleményét a vállalat. Az adózás előtti eredmény 35 százalékkal nőtt az elmúlt évben, amely alkalmas a következő időszak növekedésének megalapozására - hangsúlyozta Andrew Moss, az Aviva csoport vezérigazgatója.

Felmérése szerint az életbiztosítási és nyugdíj célú megtakarítások 1700 milliárd dolláros növekedésére lehet számítani 2009-2014 között. Az Aviva egész Európára kiterjedő kutatása szerint a kontinens polgárainak az említetteken fölül további 2400 milliárd euró éves megtakarításra lesz szükségük ahhoz, hogy pótolják azt a hiányt, ami a valós és elvárt nyugdíjas kori jövedelmeik között fog kialakulni azoknál, akik 2011 és 2051 között érik el a nyugdíjkorhatárt.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.