Nőtt az Alteo profitja

Az Alteo energetikai csoport árbevétele csökkent, nyeresége viszont számottevően, 16 százalékkal nőtt 2001-ben az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

Tizenhat százalékos kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) növekedést produkált 2011-ben az Alteo csoport. A feltörekvő energetikai csoport 453 millió forintos nyereséget ért el a befektetők által egyik legfontosabbnak tartott eredménysoron. Az üzemi nyereség egyharmadával, 287 millió forintra emelkedett.

Az Alteo az idén jelentős növekedést tervez, az év végéig több akvizícióra is sor kerülhet a megújuló-energetikai szektorban. A növekedési stratégiát a sikeres kötvényprogram folytatása, illetve – amennyiben a külső tényezők ezt támogatják – tőzsdei tőkebevonás segítheti.

„Az eredmények komoly sikernek tekinthetők, különösen annak fényében, hogy 2011 a szabályozásban bekövetkezett változások, illetve a folytatódó válság miatt igen nehéz esztendő volt az energetika számára is” – kommentálta a számokat ifj. Chikán Attila, az Alteo vezérigazgatója.

A negatív külső környezethez való gyors alkalmazkodás ellenére az Alteo csoport csökkenést volt kénytelen elkönyvelni árbevételében, amely 14 százalékkal, 4,85 milliárd forintra esett 2011-ben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.