Nőtt a Fotex nyeresége

Majdnem 30 százalékkal 1,3 millió euróra növelte első negyedéves adózott nyereségét a Luxemburgba áttelepült, Várszegi Gábor fémjelezte Fotex.

A luxemburgi székhelyű Fotex Holding SE adózott nyeresége az első negyedévben elérte az 1,3 millió eurót. Ez éves összehasonlításban 27,5 százalékos emelkedés - közölte a társaság a BÉT honlapján.

A Várszegi Gábor nagyvállalkozó nevével fémjelzett, ma jobbára ingatlanos profilú és immár Luxemburgból irányított társaságnak az értékesítésből származó 8,77 millió euró árbevétele alig változott az előző év első negyedéhez képest.

A 6,799 millió euró bruttó fedezet, azaz az árbevétel és az értékesítés költségeinek különbsége 2,7 százalékkal nőtt. Az 1,6 millió euró üzemi szintű nyereség 24 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A Fotex részvényeit a Budapesti Értéktőzsdén jegyzik, ezért teszi közzé a nemzetközi számviteli szabvány (IRFS) szerinti negyedéves beszámolóját. 2009 első negyedévében a Fotex még forintban számolt. Most az árfolyamhatást kiszűrve a bázisidőszak adatait 268,57 forint/euró árfolyamon vették alapul.

Ugyanakkor az MNB adatai szerint 2009 első negyedében az euró átlagos árfolyama 294,24 forint volt. Ezen belül tavaly március végén 309,22 forint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.