Nőtt a Bank of America vesztesége

Növelte veszteséget a harmadik negyedévben a Bank of America (BoA). Az Egyesült Államok vagyona alapján legnagyobb pénzügyi szolgáltatója 7,3 milliárd dollár, részvényenként 77 cent adózás utáni veszteséget ért el, az egy évvel korábbi 1 milliárd dollár, részvényenként 26 cent veszteség után.

A veszteséget a bakkártya szolgáltatásokat érintő új szabályozás miatti több mint 10 milliárd dolláros egyszeri tétel okozta. E nélkül 27 centes részvényarányos eredményt ért el, ami meghaladta az elemzői várakozásokban szerepelt 16 centet.

A BoA bevételei 2,3 százalékkal 27 milliárd dollárra csökkentek. Az elemzői várakozásokban némileg szerényebb, 27,2 milliárd dollár szerepelt.

A hitelportfólió javult július és szeptember között; a bedőléssel fenyegető hitelek fedezésére 5,4 milliárd dollárt kellett fordítani az egy évvel korábbi 11,71 milliárd dollárral szemben, és az idei második negyedévi 8,11 milliárd dollár után.

A Bank of America a 2008 őszén kiteljesedett pénzügyi válság egyik nagy vesztese volt. A krízis éppen akkor rendítette meg, amikor felvásárolta a Merrill Lynch befektetési bankot.

Az akvizíciót végül csak az állami bankmentő alap 45 milliárd dolláros segítségével tudta végrehajtani. A társaság időközben visszafizette az állami támogatást.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.