Norbi elhiszi, hogy világcéget tud építeni

Norbi szerint a most szerzett pénz nélkül is növekednének, csak nem olyan gyorsan. Tulajdonképpen a tőzsdére is csak azért volt szükség, hogy Agassit megszerezzék. A világsztárt még befektetési lehetőségként is érdekli a cég, igaz, a részesedésszerzésről csak később dönt. Pedig épp alkalma volna erre. 

- Az üzleti növekedésünket a tőzsdei bevezetés nélkül is meg tudnánk valósítani, csak sokkal lassabban és hosszabb ideig tartana. A börzén való megjelenés többi között azért szükséges, mert így lehetővé vált, hogy egy amerikai partnerrel, azaz Andre Agassival komolyan együtt tudjunk működni – ismerte el kedden Schobert Norbi.

Reviczky Zsolt / Népszabadság

Ez szavai szerint nem azt jelenti, hogy csak azért gyűjt pénzt befektetőktől, hogy a világsztár (3 millió dollárosnak pletykált) gázsiját ki tudja fizetni. Szerinte a Norbi Update Lowcarb tőzsdei jelenléte nagyon komoly bizalmat jelent egy fejlett tőkepiacról érkező partner számára – ezért jött Agassi, és nem a pénz miatt.

Állítja, a növekedési tervet (a következő néhány évben mintegy 10 európai országban, államonként 50-100 franchise üzletből álló hálózatot építenek ki) még Agassi nélkül kalkulálták. (Korábbi tájékoztatás szerint a cég bevétele 3-5 év alatt 2 milliárd forint fölé fut. Tavaly a tört évben 425 millió volt.) Ám vele beindul a bolt, hiszen a tenisz világranglista egykori vezetője nem csak reklámfilmekben jelenik meg, de az összes Update1 boltban is használhatják a képmását.

Norbi azt mondta, hogy a teniszezővel kötött 3 éves megállapodásnak már van pozitív hatása, mert Agassi neve hallatára több engedélyezési eljárás felgyorsult. Például Bécsben. Az új Agassi termékek ezen kívül nem csak az Update1 üzletekben, hanem kiskereskedelmi láncokban is megjelennek, abban bízva, hogy így egy „igényesebb réteget" is meg tudnak szólítani.

A terjeszkedés is megy: a tíz államban már az országra szóló franchise partnerekkel (master franchise partnerek) aláírták a szerződéseket. Ezek a cégek már több helyen elkezdték a hálózat szervezését. Ausztriában öt üzletről már szerződés született, Bécsben októberben nyílik az első, de Romániában, Szerbiában és Londonban ugyancsak a jövő hónapban nyit ki az első Update1 bolt – hangsúlyozta.

Arra a felvetésre, hogy a szlovák partnerektől kevés forrás folyik be, Schobert Norbi úgy válaszolt: Szlovákiával 35 üzletre, és egy speciális franchise megállapodás keretében szerződtek, s az árrés a termékeken így alacsony. A mostani kalkulációk szerint a nyugat-európai országokban minimálisan háromszoros árrést tudnak elérni, mint a szlovák hálózatban – fejtette ki.

„Elhiszem, hogy világcéget tudok építeni" - mondta Norbi, hangsúlyozva, hogy többet szeretne elérni, „mint a rubikkocka".
A kibocsátás jelenlegi állapotával kapcsolatban kevés részletet árultak el, mert kötik a jogszabályok. Annyit azonban jeleztek, az elmúlt évek legsikeresebb tőzsdei jegyzése fut jelenleg az Norbi Update esetében.

Azt is kifejtette, további lehetőségeik vannak, ráadásul Andre Agassival kapcsolatban. Az egykori teniszező jelezte, hogy rövidesen visszatérnek Magyarországra feleségével, Steffie Gráffal és „megvizsgálják a konkrét tulajdonszerzés lehetőségét" a Nurbi Update Lowcarbban. Persze erről csak a későbbiekben döntenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.