NMHH: bírság az MVM Net Zrt.-nek

Közel negyvenmillió forintos pénzbírságot szabott ki elsőfokú, nem jogerős döntésében az MVM Net Zrt.-re a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), mert hiányosságokat tapasztalt a 450 megahertzes frekvenciahasználati jogosultság hasznosítására kötött hatósági szerződés második ütemének teljesítésében.

A hatóság szerdai közleménye emlékeztetett arra, hogy a tavaly április 30-án az elsősorban a digitális közszolgáltatások fejlesztésére szolgáló 450 megahertzes frekvenciasáv használatára megkötött szerződés szerint a társaság három ütemben vállalta a hálózat kiépítését.

A második ütem hiányosságai közé tartozik egyrészt, hogy az MVM Net Zrt. az összes kétszámjegyű közlekedési főút menti kültéri lefedettség kiépítése helyett ezt eddig hét megyeszékhelyen és öt városban biztosította, másrészt a 19 megyeszékhelyből hét helyen gondoskodott adatátvitel-kapacitásról a nagyvárosi közlekedés tájékoztató rendszereinek támogatása érdekében, harmadrészt a vállalt bázisállomásszám 14,7 százalékát helyezte eddig üzembe - írják.

Hozzátették, a zrt. a határidőre megküldte beszámolóját a második ütemről.

A hatóság jelezte: az egyenlő bánásmód, a fokozatosság és az arányosság elve szerint alkalmazta az elektronikus hírközlésről szóló törvényben és a hatósági szerződésben rögzített jogkövetkezményeket a szolgáltatóval szemben, és 38,8 millió forint pénzbírságot szabott ki.

Emlékeztetnek arra is: az NMHH májusban, illetve szeptemberben a projekt első ütemének késedelme miatt 12 millió forintos, illetve 36 millió forintos bírságot szabott ki az MVM Net Zrt.-re, amely 2015. december 31-ig országos szinten 95 százalékos területi lefedést vállalt a szerződésben. A második ütem miatti jogsértések kapcsán meghozott elsőfokú döntés még nem jogerős, azzal szemben a szolgáltató a hatóság elnökéhez fellebbezhet, amely a pénzbírság megfizetését késlelteti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.