Lélegzethez jutott a forint

Úgy tűnik, a szerdai nappal nem állt meg a forint mélyrepülése: csütörtök reggel már a 322-es szintnél kopogtatott a magyar fizetőeszköz.

11.55 

Nem tudott tovább erősödni a forint, 322-nél ismét gyengülni kezdett, 322,80 az árfolyam.

10.36

A forint továbbra is ugrál, de 322 környékén beállni látszik. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez Fellegi Tamás piacnyugtató szavainak tudható be, vagy a nemzetközi piaci fejleményeknek. A határainkon kívül is zajlik az élet, ugyanis kilenc óra óta meredek esésben van az euró-dollár ráta. Egy euró reggel még 1,294 dollárt ért, most viszont már csak 1,286-on áll az árfolyam. 

10.10 

Egészen 324-ig ment el az euró, majd tíz óra előtt nem sokkal erősödni kezdett a forint és visszatért a 322 körüli szintre a jegyzés. A kilenckor nyitott Budapesti Értéktőzsde egy óra alatt több mint ötszáz pontot bukott, 16083 ponton áll a kereskedés, csaknem három százalékos mínuszban. 

Az előzmények csütörtök reggeltől: 

Úgy néz ki, egyelőre nem tud kisorolni a lejtőről a forint. Kilenc óra körül már 322,8 forintnál járt az euró, s nyoma sincs a trendfordulónak, negyed tízkor már 323,3 volt a jegyzés. Sovány vigasz, hogy a svájci frank nem drágul ilyen mértékben, továbbra is 264 környékén álldogál. A dollár egy haszálra van a 250-től. 

A csütörtök reggeli kereskedésben nyolc körül folytatódott a gyengélkedése, az euróval szemben új történelmi mélypontot ütött meg, éppen csak, hogy nem érte el a 322-es szintet. A frankért mindeközben 264 forintot kell fizetni a bankközi devizapiacon. A dollár 248.95-nél jár.

A szerdai kereskedéshez képest az elemzők szerint az a különbség, hogy ma a nemzetközi befektetői hangulat  kevéssé kedvező, legalábbis a vezető tőzsdék mutatóiból ez derül ki – ezidáig mindenhol mérsékelt csökkenéssel kezdtek a kereskedések.

A nemzetközi devizapiacokon is érződik a lanyha hangulat: a dollár tegnap erősödött az euróval szemben, a jegyzés már az 1,30-as szint alá süllyedt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.