Nincs oka panaszra az Allianz csoportnak Kelet-Európa miatt

Az Allianz pénzügyi csoport teljes közép- és kelet-európai díjbevétele - helyi valutákban számolva - az első negyedévben 8 százalékkal emelkedett, és elérte az 1,1 milliárd eurót; a magyar leányvállalat díjbevétele 24,4 százalékkal növekedve 62 milliárd forintot tett ki - közölte az Allianz kedden

A működési nyereség 2010 első negyedévében 66 millió eurót tett ki, szemben a 2009 év azonos időszakában elért 78 millió euróval. A vagyon- és felelősségbiztosítás üzletág díjbevételek összege enyhe növekedéssel elérte a 782 millió eurót.

Az élet-és egészségbiztosítási üzletágban 9 százalékkal nőtt a díjbevétel, 2010 első negyedévében elérte a 333 millió eurót. A nyugdíjpénztári és vagyonkezelési üzletág növekedése 9 százalék volt, elérte a 7,2 milliárd eurót.

Az Allianz Hungária bruttó díjbevétele az idei első negyedévben 62 milliárd forintot tett ki, amely 24,4 százalékos emelkedést jelent a tavalyi hasonló időszak 50 milliárdos díjához képest. Ennek elsődleges oka az egyszeri díjas befektetési életbiztosítások díjbevételének növekedése. A működési eredmény a tavalyi első negyedéves - az időarányost jóval meghaladó - 6,4 milliárd forintot nem érte el, 2010. első negyedévében 5,1 milliárd forintra csökkent.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.