Nincs napirenden a hiper-trafikok bezáratása

Bár korábban kormányzati források ilyesmit szivárogtattak ki, most mégis letettek arról, hogy bezárassák a hipermarketek trafikjait. Fellélegezhetnek a Tescóval és Auchannal szövetkező dohányboltosok, például a felcsúti polgármester – írja a hvg.hu.

Mégsem záratja be a kormány a hipermarketek mellett nyílt nemzeti dohányboltokat: a trafikokért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a hvg.hu ezzel kapcsolatos kérdésére azt válaszolta, hogy a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény ilyen irányú módosítása nincs napirenden.

Augusztus végén a Magyar Hírlap kormányzati forrásra hivatkozva azt írta, a kormány hamarosan módosítja a trafiktörvényt, és megtiltja, hogy a 2500 négyzetméternél nagyobb boltoknak, illetve bevásárlóközpontoknak dohányboltja lehessen. A változtatást a gyermekek védelmével indokolták: a lap magyarázata szerint a terv hátterében az a megfontolás állt, hogy a jelenlegi szabályozás nem határozza meg, hol létesíthetők dohányboltok. Ezért többet nyitottak olyan helyeken is, ahová gyermekek és fiatalkorúak is gyakran járnak, például plázáknál, amelyekben mozi, játékbolt vagy éppen játszóház is működik.

Az egyik prominens, bevásárlóközpont oldalában megtelepedett trafikos család Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Orbán Viktor jó barátja és hozzátartozói lettek: ők ugyanis az Auchan áruházakkal szövetkeztek. A hvg.hu meg nem erősített, piacnyertesektől származó értesülése szerint utóbbi hozzájárulhatott ahhoz, hogy mégsem készül el a trafiktörvény fiatalkorúakat védő újabb pontosítása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.