Nincs meglepetés - Nőtt a Shell profitja

A Royal Dutch Shell profitja éves összehasonlításban 6,5 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben a magasabb olajárak és a nagyobb kitermelés jóvoltából - közölte a vállalat csütörtökön.

Európa legnagyobb olajipari vállalata 3,46 milliárd dolláros nyereséget könyvelhetett el a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 3,25 milliárd dollárhoz képest. A társaság bevétele 75 milliárd dollárról 90,7 milliárd dollárra nőtt. A Shell közlése szerint, az egyszeri kifizetésektől - így az olajfinomító üzletágánál, valamint a kanadai kitermeléseknél jelentkező mintegy 1,41 milliárd dolláros költségektől - megtisztított mutatók szerint a vállalt harmadik negyedévi nyeresége 88 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A vállalat kitermelésből származó nyeresége 1,54 milliárd dollárról 3,15 milliárdra nőtt, finomítóinak vesztesége az egy évvel korábbi 450 millió dollárról 100 millió dollárra mérséklődött. A Shell vezérigazgatója kijelentette, hogy a Shell annak ellenére teljesített jobban, hogy az iparág folyamatos nehézségekkel szembesül a finomító- és földgázpiacokon".

Csütörtök kora délután a vállalat részvényeivel az amszterdami tőzsdén 0,57 százalékos drágulásnyomán 22,79 eurón kereskedtek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.