Nevet vált az AXA Magánnyugdíjpénztár

A tizenkétezer taggal rendelkező, és a mintegy 29 milliárd forint vagyont kezelő AXA Magánnyugdíjpénztár a jövőben Horizont Magánnyugdíjpénztár néven, az AXA Csoport magyarországi tagvállalata anyagi támogatásával folytatja tovább működését – így döntött a pénztár közgyűlése. 

A Horizont Magánnyugdíjpénztár a pénztártagok száma alapján 2013 negyedik negyedévében 19,5 százalékos részesedéssel rendelkezett az ötszereplős magán-nyugdíjpénztári piacon. Azt követően, hogy a Vienna Insurance Group a tavalyi év végén megvásárolta az AXA Biztosító Zrt-t, az AXA Magánnyugdíjpénztár és az AXA felülvizsgálták egymás közti kapcsolatukat.

A jelenlegi jogszabályi környezet nem teszi lehetővé a magánnyugdíjkasszák gazdaságos működtetését, azonban olyan megoldás született, amely lehetőséget kínál a pénztár továbbélésére azzal, hogy az AXA – a mintegy 12 ezer ügyfélért érzett felelőssége tudatában – továbbra is vállalja a magánnyugdíjpénztár fenntartásának anyagi támogatását.

A Horizont Magánnyugdíjpénztár a Prémium Önkéntes Pénztárakkal szoros együttműködésben, a szinergiákat kihasználva szolgálja ki majd ügyfeleit. A pénztárak vezetősége elkötelezett az iránt, hogy a tagoktól és az AXA-tól érkező támogatásból a pénztár működőképességét hosszú távon, magas színvonalon megőrizze.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.