Németországban tovább nőtt a munkanélküliség

Németországban júliusban tovább nőtt a munkanélküliség, 8,2 százalékra a júniusi 8,1 százalékról, közölték a szövetségi munkaügyi hivatalban csütörtökön. Tavaly júliusban 7,7 százalékos volt az arány. A munkanélküliek száma 3,462 millióra emelkedett a júniusi 3,41 millióról.

Az állástalanok aránya ismét akkora, mint májusban volt. Júniusban átmenetileg csökkent az arány, mert május óta nem számítanak regisztrált munkanélkülinek azok, akik nem az állami munkaügyi hivatal, hanem magán munkaközvetítők segítségével igyekeznek elhelyezkedni.

Munkaügyi központ Berlinben
People walk in front of an unemployment office in Berlin October 30, 2007. Germany's labour market continued its recovery this month, with unemployment falling for a 19th consecutive month and the jobless rate hitting a 14-year low, official data showed on Tuesday. REUTERS/Hannibal Hanschke (GERMANY)

Szezonális kiigazítással a munkanélküliség 8,3 százalékos volt júliusban, ugyanannyi, mint júniusban. Az elemzők emelkedésre, 8,4 százalékos kiigazított adatra számítottak júliusról.

A szezonálisan kiigazított számok a gazdasági elemzőket és a befektetőket, a kiigazítás nélküli számok a társadalmi partnereket tájékoztatják a helyzetről.

Németországban utoljára 2005 elején tetőzött a munkanélküliség, 2005 februárban 5,216 millióan voltak állás nélkül, a munkanélküliek akkori, 12,6 százalékos aránya a legnagyobb volt az 1930-as évek óta.

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.