Némethné nem nyilatkozik a trafikkárosultaknak sem

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium továbbra is csak a pályázati emlékeztetőket tetetné közzé, egyebekben semmiféle információt nem ad a civileknek.

Megérkezett a hivatalos válasz a botrányos trafikpályázat miatt tüntető, Facebookon szerveződött Trafikkárosultak csoportnak. A trafikosok nemrégiben petíciót juttattak el a trafikpályázat eldöntéséért felelős Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszternek, ebben követelték, hogy hozzák nyilvánosságra a pályázatokat, a pályázat előkészítéséről szóló dokumentumokat, továbbá a pályázatban és a döntésben részt vevő osztályok, személyek névsorát. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kommunikációs osztálya a kérések többségét arra hivatkozva utasította el, hogy azok az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény értelmében nem számítanak közérdekű adatnak.

Arra a kérdésre, hogy milyen szempontrendszer szerint történt a döntés, az NFM válasza tömören csak annyi volt, hogy a vonatkozó törvények – a trafik-, illetve a koncessziós törvény –, illetve a pályázati kiírásban foglaltak figyelembevételével, törvényesen történt meg.

Az NFM egyebekben egyedül annyit közölt a trafikkárosultakkal, hogy a koncessziós törvény szerint a pályázatról készült emlékeztetőket – amelyek tartalmazzák az elért pontszámot is – a szerződéskötéstől számított 30 napon belül elkészíti és közzéteszi. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.