Németh Lászlóné: szeptember 30. az államosítás napja

Megvan az államosítás napja: szeptember 30-tól az államé az E.ON gázüzletága. Mindenki látni fogja, mire megy vele.

Szeptember 30-ával kerül vissza az E.ON gázüzletága a magyar államhoz - mondta a nemzeti fejlesztési miniszter a Kossuth Rádiónak adott interjúban. Németh Lászlóné arról is beszélt, hogy az MVM-nek is nonprofit módon kell majd szolgáltatnia a lakosságnak.

A miniszter a G7 című gazdasági műsornak adott interjút, amelyből pénteken közölt részletet a 180 perc.
Németh Lászlóné elmondta: szeptember 30-ával kerül vissza az E.ON gázüzletága - a kereskedő és a tároló cég is - a magyar államhoz. Ezután már lehetősége lesz az államnak az ártárgyalásra, a tényleges kereskedelmi folyamatok befolyásolására a földgázimportnál.

Hozzátette: az áramszolgáltatásnál az állami tulajdonú MVM szerepe erősödni fog, és a cégnek is alkalmazkodnia kell majd ahhoz a szemlélethez, hogy a lakossági szolgáltatások nonprofitok legyenek.

Az energiaárakkal kapcsolatban kijelentette: a kormány szeretné biztosítani a lakosság számára, hogy az eddig megtett és az eddig bejelentett rezsicsökkentő lépések egy kiszámítható és hosszú folyamatban változatlanul megmaradjanak. A közművekre készülő szabályozás adja meg a törvényi keretet a lakosság biztonságához - mondta.

Németh Lászlóné közölte: újabb változásokra nem lesz szükség a kormány energiapolitikájában, a szolgáltatókkal a megvásárlásukról megkezdett tárgyalások meghatározzák az irányt.

Jelenleg hat-hét közműcég tulajdonosával tárgyalnak a visszavásárlásról, az év végéig már több részletet lehet majd erről megtudni - tette hozzá a nemzeti fejlesztési miniszter.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.