Nem újítja meg az EMFESZ a gázkereskedői engedélyét

A cég ugyanakkor hangsúlyozza: jelenleg a pénzügyi elszámolásainak rendezésére törekszik, nincs napirenden, hogy a korábban felfüggesztett engedélyének a felülvizsgálatát kérje.

Lejárt a 60 napos határidő, vagyis az EMFESZ Kft-nek legkésőbb szerdán kellett volna a Magyar Energia Hivatalnál visszaigényelnie a 90 napra felfüggesztett gázkereskedői engedélyét. A társaság azonban ezt nem tette meg - tudta meg a Világgazdaság Online.

EMFESZ központ. A cég hivatalosan nem kapott értesítést a felszámolásról
Bócsi Krisztián 2010.12.29. Digitális 2010. december 29. EMFESZ központ, Irányító szoba. Bank Center. Fotó: Bócsi Krisztián

A hatályos szabályozás szerint a Magyar Energia Hivatalnak a felfüggesztés lejárta utáni első gáznaptól számítva vissza kell vonnia a társaság gázkereskedelmi engedélyét. Ha a kft. ezt követően vissza akar térni a gázpiacra, akkor az engedélyeztetést a legelejétől kell indítania.

Az EMFESZ Kft közleménye szerint a cég operatív működésének elsődleges célja és prioritása az, hogy a szükséges elszámolásokat a lehető legrövidebb időn belül befejezze korábbi felhasználóival. Ennek keretében jelentős erőfeszítéseket tesz kintlévőségeinek behajtására és a még folyamatban lévő pénzügyi folyamatainak lezárására. A vállalati működés gazdasági stabilitását biztosító teljes pénzügyi elszámolás teljesítéséig nem kéri az Energia Hivataltól a gázkereskedelmi engedélyének felfüggesztésére vonatkozó határozatának felülvizsgálatát.

Az EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft (EMFESZ) közleményében tudatta: számokra jelenlegi operatív működésének elsődleges célja az, hogy a szükséges elszámolásokat a lehető legrövidebb időn belül befejezze korábbi felhasználóival.

A vállalati működés gazdasági stabilitását biztosító teljes pénzügyi elszámolás teljesítéséig az EMFESZ nem kéri a Magyar Energia Hivataltól a gázkereskedelmi engedélyének felfüggesztésére vonatkozó határozatának felülvizsgálatát.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.