Nem úgy gondolta - Az első távozó az Orbán-kormányból

Mindössze egy hónappal kinevezése után máris felmondott Jaross Tamás, Matolcsy miniszteri biztosa - írja a Hírszerző. A Metro volt vezérét azzal bízta meg az Orbán-kormány, hogy állítsa talpra a hazai kereskedelmet. A kormány ezt vélhetően úgy értette, hozza helyzetbe a beszállítókat a hipermarket-láncokkal szemben, Jaross viszont együtt akart működni az egész piaccal - olvasható a Hírszerző írásában. Így lett az első olyan magas rangú kormányzati szereplő, aki távozott a második Orbán-kormánytól.

Piaci források szerint a kormány a hazai beszállítókat és a hazai üzletláncokat (például a CBA-t, a Coopot vagy a Reált) akarja helyzetbe hozni a multinacionális hipermarketekkel szemben, Jaross Tamás viszont, aki 1993-tól 2005-ig a magyarországi Metro áruházak vezérigazgatója volt, a kereskedők és a beszállítók viszonyának rendezésében együtt akart működni az egész piaccal, beleértve az áruházláncokat is.

A miniszteri biztos egyelőre nem válaszolt az érdeklődésre. A kormány koncepcióját abból a törvénymódosítás-tervezetből szűrhetjük le, amelyben a beszállítók javára változtatnák meg a tisztességtelen forgalmazói magatartásról szóló törvényt. A Hírszerző azonban a cikkben megjegyzi: az hogy a kormány a hazai üzletláncoknak is kedvezni akar a törvénymódosítással, a tervezetből nem derül ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.