Nem tárgyalnak Orbánékkal az energiacégek

A Magyarországon jelen lévő külföldi energiamultik időt húznak, mert nem akarnak komolyan tárgyalni a jelenlegi kormánnyal. Megvárják, ki nyer a választásokon.

A jelenlegi kormányzattal nem akarnak tárgyalni az energiacégek, inkább megvárják a választásokat. Ezért a jelenleg is zajló egyeztetéseken húzzák az időt – írja mai számában a Népszava. 

A tárgyalások tényét a közszolgáltatásban is részt vevő társaságok a lapnak megerősítették, ám az nem jelölt meg konkrét forrásokat. A cégek azonban annak részleteiről nem nyilatkoztak. A lap szerint így az áprilisi országgyűlési választásokig a kormány igyekezete ellenére már nem valószínű, hogy megállapodás születik újabb áram- vagy gáztársaság államosításáról.

Németh Lászlóné, a fejlesztési tárca vezetője még decemberben is arról beszélt, hogy több társasággal – sajtóértesülések szerint a német E.ON, illetve RWE konszernnel, és az olasz ENI energetikai vállalattal – előrehaladott egyeztetések folynak a magyarországi leányvállalataik megvételéről.

Az, hogy ezeknek a tárgyalásoknak eredménye lenne, azonban egyenlőre nem látszik. Igaz, a kormányzat teljes titoktartás mellett vonta állami tulajdonba az E.ON magyarországi gáztározó és gázkereskedelmi cégeit, és a Főgázt is. A közvélemény csak utólag értesült a tranzakciókról. Így az is csak később derült ki, hogy a kormány irreálisan magas árat fizetett a gázipari üzletrészekért.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.