Nem segített az EU-csúcs a forinton

Nem kapott konkrét segélyeurókat a közép- és kelet-európai régió a hétvégi EU-csúcson, amire reagálva kora reggel esett is a forint a nemzetközi devizapiacon.

A forint másfél százalékot meghaladó mértékben gyengült az euróhoz és a dollárhoz képest hétfőn kora reggel a nemzetközi devizapiacon. Röviddel 7 óra előtt az euró 304,12 forintot ért a péntek késő esti 299,10 forint után (+1,68 százalék). A dollár 236,54 forintról 240,19 forintra erősödött (+1,54 százalék).

A szakértők még a hétvégén azt mondták, hogy a forint erősödését eredményezi, ha az EU vasárnapi brüsszeli csúcsértekezlete rábólint a közép-európai országoknak nyújtandó segélycsomagra. A közel 190 milliárd eurós támogatás magyar javaslatát az EU vezetői elvetették, részben azért, mert az érintett országok egyes kormányai sem értettek vele egyet. Úgy döntöttek vasárnap, hogy az Európai Unió szükség esetén támogatja kelet- és közép-európai tagországait, de elsősorban eseti, országonkénti alapon, mert minden egyes tagállam helyzete különböző.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.