Nem politikai alapon listáz az Elmű-Émász

Az Elmű-Émász nyilvántartja munkavállalói mellékfoglalkozásait, de messzemenően nem politikai okokból - reagált az energiacsoport Németh Szilárd fideszes rezsibiztos tegnapi megnyilvánulására.

Ha az Elmű-Émász munkavállalói mellékállást vagy elfoglaltságot vállalnak, azt formanyomtatványon jelenteni kötelesek - közölte az áramszolgáltató csoport annak kapcsán, hogy tegnap Németh Szilárd fideszes rezsibiztos azzal vádolta meg a német hátterű energiacéget, hogy politikai okokból nyilvántartja önkormányzati tisztségeket betöltő munkavállalóit.

A képviselői nyilatkozatot a cég téves vagy félinformációnak tudja be. A versenytársnál vagy beszállítónál végzett mellékállás náluk összeférhetetlenségi okokból szigorúan tilos. Oktatási vagy közéleti tevékenység esetén pedig a cél a mellékfoglalkoztatásban eltöltött idő pontos nyilvántartása, amit értelemszerűen le kell dolgozni.

Az Elmű-Émász minden politikai és vallási szempont szerinti megkülönböztetést határozottan elutasít - szögezik le. A társadalmi szempontból hasznos közéleti szerepvállalást esetenként jutalomszabadsággal támogatják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.