Nem okoz gondot a Wizz Airnél a kényszerleszállás

Nem okoz fennakadást a Wizz Airnél, hogy szombaton egyik gépük futóműhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre az olasz Ciampino reptéren; egy másik helyettesíti azt - közölte a cég. Az esetet vizsgálják, de nem tartanak szükségesnek flottájukon rendkívüli felülvizsgálatot.

Nem okoz fennakadást a Wizz Airnél, hogy a futómű meghibásodása miatt kényszerleszállást hajtott végre szombaton Rómában a társaság egyik járata. Az érintett gépet tartalék helyettesíti - közölte az MTI megkeresésére a Wizz Air kommunikációs menedzsere.

Daniel de Carvalho keddi írásos válasza szerint a kényszerleszállás körülményeit vizsgálják. Ennek során a Wizz Air, az Airbus illetve a légitársaság gépeit szervizelő Lufthansa Technik együttműködik az olasz Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanáccsal. Az olasz hatóságok tájékoztatása alapján a magyar légiközlekedési hatóság is párhuzamos vizsgálatot folytat.

A Wizz Air járatainál korábban még nem történt ilyen meghibásodás, illetve nem volt kényszerleszállás.
A társaság tájékoztatása szerint nem tervezik a többi gép átvizsgálását, minden esetben ragaszkodnak a gyártó által meghatározott karbantartási tervhez. Rendkívüli, nem tervezett karbantartás nem lesz.

A Wizz Air Bukarestből a római Ciampino reptérre tartó járata 165 utassal és 6 fős személyzettel a fedélzetén a római Fiumicino reptéren hajtott végre kényszerleszállást szombaton.

A diszkont légitársaságot a 2000-es évek elején alapította Váradi József korábbi Malév-vezérigazgató hat légitársasági, illetve más iparágakban tapasztalatot szerzett szakemberrel közösen. A cég jelenleg 44 darab A320 Airbusból álló flottát üzemeltet. A 3,5 éves átlagéletkorral ez az egyik legfiatalabb járműflotta a légitársaságok között. Jelenleg 16 állomásról több mint 270 útvonalon 92 desztinációval 33 országba repülnek. Az idei év végére az útvonalhálózatuk 300-ra bővül, a foglalkoztattak száma pedig 1600-ról 1700-ra emelkedik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.