Hangazonosításra utazik a Google

A Google most az izraeli Slick Login startup céget vásárolta meg, amely olyan hangtechnológiát dolgozott ki, melynek segítségével a weboldalak a felhasználót annak hangja alapján tudja azonosítani – írta meg a BBC. A technológiát főleg a nagyobb biztonságot igénylő honlapoknál (például online kereskedelem vagy banki internetes oldalak) alkalmazzák majd, mint egy plusz biztonsági szint, de akár jelszó-helyettesítőként is funkcionálhat.

A rendszer lényege, hogy a számítógép hangszórói – miután a felhasználó beütötte azonosítóját és jelszavát – egy egyedileg generált, alig hallható hangot játszanak le, amit a felhasználó okostelefonján lévő – előzően letöltött – alkalmazás felismer. Az alkalmazás azonosítja a hangot, és jelet küld vissza, amivel igazolja, hogy a fiókot valóban az a személy használja-e, aki jogosult rá.

A Google volt az első cég, amely az internetes biztonság területén kétlépcsős ellenőrzést tesz lehetővé – ráadásul mindenkinek ingyen –, és továbbra is dolgoznak azon, hogy mindenki számára biztonságosabb internetet hozzanak létre – írta a Slick Login nyilatkozatában. Az izraeli cég honlapján megerősítette eladásának hírét, azonban hogy mennyiért adták el a céget, arról egyelőre nincs hír. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.