Nem lesz a Renault-é a Chrysler

A Chrysler cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint értékesítenék egyes márkáikat, illetve vállalatrészeiket. Soha nem beszéltek a Renault illetékeseivel arról, hogy eladnák a Jeep márkát vagy illinois-i üzemüket.

A Chrysler cáfolta azokat a felröppent találgatásokat, hogy vevőt keres egyes márkáira, illetve vállalatrészeire. Az amerikai autógyártó, illetve fő részvényese, a Cerberus Capital pénzalap egyes híresztelések szerint a Jeep márkát, vagy egy komplett illinois-i gyártóüzemet bocsátana áruba. Lapértesülések szerint az egyik vevő a francia Renault-Nissan lenne, a másik egy jelentős gyártói kapacitásokkal rendelkező nagy nemzetközi beszállító, a kanadai Magna International. 

A Chrysler második embere szerint soha nem beszéltek a Renault illetékeseivel. Az egykor a német Daimlerhez tartozó cég jelenleg az amerikai kormányzat 4 milliárd dolláros pénzügyi mentőövével tartja felszínen magát. Teljes vagy részbeni átadása egy vevőnek a részvényesek mellett az amerikai hatóságok jóváhagyásától is függ.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.