Nem kívánatos a magyar liba az Anugán

Kitiltják a magyar liba és kacsatermékeket az egyik legjelentősebb európai élelmiszeripari kiállításról, az őszi kölni Anugáról. Már megint az állatvédők állnak a dolog mögött.

Bárány László a Baromfi Terméktanács elnöke bemutatta azt a levelet, amelyet a vásárszervező cég küldött egy jelentős német baromfi nagykereskedőnek. Ebben beszámolnak arról, hogy állatvédő szervezetek azzal fordultak a szervezőkhöz, hogy tiltsák ki az Anugáról mesterségesen hizlalt viziszárnyasokból készült termékeket a kiállításról.

Nem kívánatos a magyar liba
Kovács Bence 2008.08.18. Digitális Magyarbánhegyesi libatelep liba élelmiszer, könnyűipar, baromfi, liba,

A botrányokat elkerülendő – a levél szerint – e termékeket törölték a kiállítási listáról. Az ügyben terméktanács a magyar kormánytól vár segítséget, egyben jelezték azt is, hogy szeretnék, ha a magyar illetékesek felvennék a kapcsolatot a szárnyas hizlalásban még érintett országokkal: Francia- és Spanyolországgal, Belgiummal és Bulgáriával.

A magyar baromfiágazat az idén 270 milliárd forint árbevételt remél, ami a tavalyinál 7-8 százalékkal lehet több. A legnagyobbnak számító brojlercsirke piaca hektikus: a keresleti piac és a túlkínálat váltja egymást. Egy következő árhullám, a nyár második felétől várható. A jelenlegi napcsibe állomány ismeretében biztosnak tűnik, hogy ekkorra csökken a kínálat, ami bizonyára az árak emelkedését hozhatja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.