Nem kapott engedélyt a posta osztrák konkurense

Az NMHH több hiányosságot is talált, ezért egyelőre nem adta ki az egyetemes szolgáltatói engedélyt az osztrák posta magyar cégének, a Feibra Kft.-nek.

A Feibra Kft. egyelőre nem felel meg a postai szolgáltatásokkal kapcsolatban valamennyi előírt jogszabályi feltételnek, ezért a Nemzeti Média- és Hírözlési Hatóság (NMHH) nem tudja kiadni számára a szolgáltatási engedélyt - a hatóság az erről szóló határozatáról csütörtökön tájékoztatta az MTI-t.

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának tájékoztatása szerint az osztrák állami tulajdonban álló Feibra a magyar postai piacon 2009 augusztusa óta nyújt integrált postai szolgáltatást, illetve postai közvetítő tevékenységet.

A vállalat az idén januárban engedélykérelmet nyújtott be a hatósághoz, hogy egyetemes postai szolgáltatást helyettesítő szolgáltatást is elláthasson Magyarországon, vagyis az ország egész területére kiterjedő általános postai tevékenységet végezhessen. Erre a január óta hatályos postatörvény lehetőséget biztosít.

A törvény által előírt vizsgálat során az NMHH több feltétel teljesülésében talált hiányosságokat - tudatta a hatóság, amely megállapította, hogy a cég számviteli eljárásai jelenleg még nem kellően áttekinthetőek, így egyetemes postai szolgáltatást egyelőre nem végezhet, eddigi postai tevékenységeit azonban folytathatja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.