Nem kapnak jutalmat az APEH és a pénzügyőrségi dolgozók

Nem kapnak jutalmat az APEH és a vám- és pénzügyőri dolgozók, miután a Pénzügyminisztérium szerint a jelenlegi költségvetési keretek ezt nem teszik lehetővé.

A pénzügyminiszter arról adott tájékoztatást, hogy a jelenlegi költségvetési keretek nem teszik lehetővé sem az adóhivatali, sem pedig a pénzügyőrségi dolgozóknál, alkalmazottaknál a szokásos, a bevételek túlteljesüléséhez igazodó évközi jutalmak kifizetését.

A tárca elismeri, hogy az év folyamán mindkét szervezet megfelelő teljesítményt nyújtott, és jelentősen hozzájárultak az államháztartási bevételek meghatározó részének beszedéséhez. Elsősorban a világgazdasági válság miatt kialakult, a vártnál súlyosabb recesszió hatása érződik az adó- és járulékbevételek alakulásában.

A pénzügyminiszter ezért úgy döntött, hogy jutalomra nincs lehetőség, viszont differenciált mozgóbér kifizetését biztosítják a legalacsonyabb keresetűek számára, akik esetében a jutalom elmaradása számottevő anyagi nehézséget okoz. A mozgóbérben vezető beosztású alkalmazottak - osztályvezetők kivételével - nem részesülhetnek

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.